Spreek je uit tegen de btw verhoging: vul de flitspeiling in

De aanstaande coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB wil het btw tarief verhogen van 9% naar 21% op cultuur en media. Deze maatregel baart ons grote zorgen. De positie van professionals in de culturele en creatieve sector komt daarmee ernstig in het geding. Daarom roepen wij zzp’ers en werknemers op om in actie te komen.

Een verhoging van het btw tarief op cultuur en media raakt elke burger en professional. Het betekent hogere kosten voor bijvoorbeeld concertkaartjes, theaterbezoeken en kunstlessen, waardoor cultuur minder toegankelijk wordt. Daarnaast worden veel zzp’ers in de culturele en creatieve sector ineens 12% duurder, zonder dat zijzelf daar een cent van terugzien.

Geen hoge btw, je raakt er elke burger mee

De Creatieve Coalitie gaat daarom met o.a. Kunsten92 een campagne starten om deze btw-verhoging tegen te gaan. Een belangrijk eerste onderdeel van onze campagne is de flitspeiling. Uit een eerste peiling van I&O Research blijkt dat 51% van de kiezers ontevreden is over de btw-verhoging, maar wij willen ook in kaart brengen hoe deze hogere btw jou concreet raakt.

Jouw deelname aan onze flitspeiling is van groot belang. Door jouw input kunnen we de impact van deze maatregel in kaart brengen en onze campagne tegen deze maatregel versterken.

Wat kun jij doen?

  1. Vul de flitspeiling in: laat ons weten hoe de btw-verhoging jou raakt.

  2. Deel de flitspeiling: stuur de peiling door naar mensen in jouw netwerk en moedig hen aan om deze ook in te vullen.

Vul de flitspeiling uiterlijk 27 mei in. Hoe meer mensen hun stem laten horen, hoe sterker onze boodschap zal zijn. Samen kunnen wij een krachtig signaal afgeven en proberen de btw-verhoging tegen te houden. Doe mee, vul de peiling in, en deel deze boodschap met zoveel mogelijk mensen. Want samen staan we sterker.

Vorige
Vorige

Peiling: zzp’ers en werknemers zwaar getroffen door btw-verhoging

Volgende
Volgende

Opinie: Nieuwe coalitie bezuinigt juist op hetgeen zo hard nodig is